Protac kuledyner

Kugeldynen - Lille Dreng.jpg

Nytt om kuledynene:

 • Nye spesialutviklede baller reduserer lyden til et minimum
 • De nye dynene kan vaskes i en vanlig vaskemaskin
 • Økt fleksibilitet er en fordel for hver enkelt bruker

Kuledynene fra Protac er tilgjengelig i tre serier: Classic, Calm og Flexible. 

 

Protac kuledyne ™ - Classic

 

Den tradisjonelle kuledynen heter nå Classic.

Classic-serien er kuledyner med plast og / eller isoporkuler. Classic-modellene er tilgjengelige med forskjellige kulestørrelser og finnes med ulik vekt: babydyne 1,5 kg, juniordyne 3,5 kg og voksendyner på 4, 5, 6, 7 og 10 kg. Kulene gir en dynamisk stimulering av punkter gjennom bevegelse, trykk og tyngde.  

Classic-serien har et nytt medlem, en ny type demens- og smertedyne:

En 5-kg dyne som inneholder granulat fordelt i 40 lommer/rom for å foredele granulatete jevnt utover i dyna og dermed over kroppen. Dynen kan deles i to og kan vaskes i en vanlig vaskemaskin med en kapasitet på minst 6 kg. 

 

Untitled3.png

Protac kuledyne ™ - Flexible

Flexible kuledyner ligner på Classic serien. Denne kuledynen er inndelt i lommer med 2 eller 4 kuleposer. Posene kan lett tas ut og vaskes i en vanlig vaskemaskin. Flexible- modellene er tilgjengelige med forskjellige kulestørrelser og finner med ulik vekt: juniordyne 3,5 kg og voksendyner på 6, 7 og 10 kg. Flexible gir også muligheten til å lage individuelle dyner som er basert på brukerens behov for sansestimulering.

Untitled2.png

Protac kuledyne ™ - Calm 

Calm serien skiller seg ut ved at den er sydd med kanaler slik at ballene ligger i lange rekker. Brukeren får dermed en rolig og mindre bevegelig dyne, noe som gir en annen type sansestimulering gjennom punkt og tyngde. Calm-modellene er tilgjengelige som juniordyne på 3,5 kg og voksendyner på 4, 7 og 10 kg.    

Dyne kan deles i to, og kan vaskes i en vanlig vaskemaskin. Calm modellen tar mindre plass enn andre serier. Det er lett å transportere dynen i den medfølgende bærevesken.

Protac Kuledynene brukes i forbindelse med:

 • Fysisk og psykisk uro
 • Søvnforstyrrelser
 • Smerte
 • Angst
 • Depresjon
 • Hyperaktivitet
 • Konsentrasjonsvansker
 • Sanseforstyrrelser
 • Spastisitet
 • Stress
 • Utviklingsforstyrrelser

 

Produkt- og prisliste samtlige Protac produkter 2016. Vi forbehold om endringer og feil i prislisten.

Produkt- og prisliste samtlige Protac produkter 2016. Vi forbehold om endringer og feil i prislisten.

Del siden med andre:
 

DU KAN LESE MER OM TEORIEN BAK KULEDYNEN HER.

 

Se hva en bruker sa til NRK om kuledyna her på NRK Nett-TV

 

Dynetrekk til kuledynen

Protac har utviklet dynetrekk til kuledynen. Trekkene kommer i to varianter:   

 Vanlig dynetrekk har glidelås på 2 sider. Dette trekket er utviklet spesielt for Protac kuledynen. Glidelåsen forenkler arbeidet med å ta trekket på/av dynen. Trekket er produsert i egyptisk bomull med god kvalitet og finnes i tre farger (hvit, lysegrå og lime). Trekket finnes kun i voksenstørrelse (140x200cm)

Man kan også benytte vanlig dynetrekk til kuledynen.

Inkontinenstrekk:

Om man har behov for et trekk som beskytter dynen mot væske så har Protac utviklet et vannavstøtende trekk. Man benytter gjerne et vanlig dynetrekk utenpå dette. Trekket kan vaskes i en vanlig vaskemaskin på 90 grader.

Trekket er hovedsakelig produsert i Polyuretan stoff. Den øvre delen er laget i Mesh stoff som sørger for luftgjennomstrømning.

Viktig

Når kuledynen benyttes med inkontinenstrekk er det viktig å tenke på de risikoer det innebærer for brukeren. Den øvre delen av trekket er produsert med Mesh stoff som sørger for luftgjennomstrømning. Resten av trekket er produsert i et tett stoff som kan gjøre det utfordrende å puste igjennom (samme risikoforeskrifter som plastposer). Barn skal ikke bruke inkontinenstrekk uten tilsyn. Brukere som selv ikke kan fjerne kuledynen skal ikke benytte inkontinenstrekket uten tilsyn. Man skal aldri dra inkontinenstrekket over hodet.